miercuri, 28 ianuarie 2015

A fost ziua minciunii internaţionale: Auschwitz


O minciună circulă de peste 70 de ani. Dovedirea ei se face prin apelare la bun simţ. Timp de 50 de ani s-a spus la modul cel mai ferm, şi s-a "argumentat ştiinţific" tot aşa, că în lagărul de la Auschwitz au fost omorâţi, în perioada 1940-1945, 4 milioane de oameni, majoritatea evrei de origine. Adică din cele 6 milioane de "victime" evreieşti, 4  au fost la Auschwitz. După prăbuşirea sistemului comunist, placa comemorativă de la Auschwitz s-a schimbat şi din 4 milioane s-a transformat numărul în 1,5 iar mai apoi, în alte documente oficiale, s-a spus că de fapt au fost omorâţi în acest lagăr doar 900.000 de evrei. Ţinând cont de aceste "revelaţii" şi întrebaţi fiind, evreii de astăzi, cam cum ar trebui să scadă numărul victimelor evreieşti, adică de la 6 milioane la 3 sau 3,5, răspunsul a fost: Totalul a rămas acelaşi: adică 6 milioane! - Frumos coane Fănică, 2 la primărie, 2 la şcoală, unul în piaţă...
 - Mai jos poze cu prima placă şi a doua placă-care mai există şi astăzi, articole din ziarele vremii atunci când s-au schimbat plăcile un document la Crucii Roşii privitor la ce a găsit în lagărul de la Auschwitz, precum şi o nouă modificare oficială a numărului de victime. Menţionăm că Germania nazistă era membră a Convenţiei de la Geneva care stabileşte şi acum standardele dreptului internațional în ceea ce privește problemele umanitare. Sub auspiciile ei funcţiona şi funcţionează Comitetul Internaţional a Crucii Roşii, Crucea Roşie a avut acces la toate, absolut toate lagărele germane din timpul celui de al II-a război mondial. Conform rezultatelor ei,  confirmate la nivelul anilor 1970, în toate lagărele, care cuprindeau milioane de oameni, numărul total al morţilor, de toate naţiile, a fost de sub 272.000. Crucea Roşie, deşi a vizitat lagărele şi a discutat cu deţinuţii, nu pomeneşte nimic de execuţii în masă, de camere de gazare, de cuptoare unde erau arse cadavre etc. Conform Crucii Roşii, aceste 272.000 de decese s-au datorat: bătrâneţii, tifosului, diverselor altor epidemii şi boli cât şi bombardamentelor aliaţilor, care bombardamente au lovit uneori şi lagărele de concentrare.
După cum se poate observa din documentul-poză de mai jos al Crucii Roşii, în lagărul de la Auschwitz au murit doar 52.389 de persoane, număr revizuit şi confirmat la nivelul anului 1977. Comentariile sunt de prisos. În anul 1983 Crucea Roşie dă un al raport îmbunătăţit. Cifrele cresc doar cu puţin faţă de cele din 1977.
Ca amuzament: peste tot se spune: 27 Ianuarie, ziua eliberării de către trupele sovietice a lagărului de la  Auschwitz. Şi dacă este vorba despre o eliberare, te aşteptai ca să se fi dat lupte grele prin preajma lagărului. Aş, da de unde! Trupele germane se retrăseseră de mult. Şi cu germanii s-au putu retrage, oricare dintre deţinuţii din lagăr, la libera lor alegere. Ceea ce mulţi au şi făcut.













 

 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu